Annons

899 döda i covid-19 i Sverige

Antalet rapporterade dödsfall kopplade till covid-19 i Sverige har stigit till 899, enligt Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror. Det är 12 fler än lördagens rapport.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 12 april 2020
Skylt vid Folkhälsomyndigheten I Solna. Arkivbild.
Skylt vid Folkhälsomyndigheten I Solna. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

De senaste siffrorna visar också att 10 483 personer i Sverige hittills har bekräftats smittade av coronaviruset, en ökning med drygt 300 från lördagens siffror.

Enligt Folkhälsomyndigheten är det ofta eftersläpning i rapporteringen under helgerna, varför det är svårt att dra några tydliga slutsatser från siffror som presenteras då.

Annons

Även under lördagen var den inrapporterade ökningen av antal döda betydligt lägre än föregående dagar, med 17 nya dödsfall i Sverige gentemot 77 i fredags. Statsepidemiologen Anders Tegnell sade då att siffrorna under helgerna ska tolkas försiktigt.

– Jag har väldigt svårt att tro att det skulle vara en sådan snabb nedgång. Det finns tyvärr inget i det hela som tyder på att vi är på väg åt det hållet, sade han.

Först i början av nästa vecka kan man försöka dra slutsatser om hur utvecklingen ser ut på riktigt, enligt Tegnell.

Hårdast drabbad är åldersgruppen 80–90, med 366 av de rapporterade dödsfallen. Bland de avlidna är 376 kvinnor och 523 män.

Flest dödsfall har registrerats i Region Stockholm, med 522 bekräftat döda.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons