Annons

Aeroflot stängs av från bokningssystem

Ekonomi • Publicerad 3 mars 2022
Flygplan tillhörande Aeroflot på Moskvas flygplats. Bolaget har stoppat flygningar till flera nordamerikanska destinationer då Kanada stängt av sitt luftrum för Ryssland.
Flygplan tillhörande Aeroflot på Moskvas flygplats. Bolaget har stoppat flygningar till flera nordamerikanska destinationer då Kanada stängt av sitt luftrum för Ryssland.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Ryska flygbolaget Aeroflot utesluts nu från det internationella bokningssystemet Sabre som ett led i sanktionerna mot Ryssland, uppger en rad internationella medier. Beslutet påverkar inte bara internationella bokningar utan även Rysslands inrikesflyg och dessutom tittar en annan bokningstjänst, Amadeus, som används av andra ryska flygbolag, på liknande åtgärder.

Sedan tidigare har bland annat flygplanstillverkarna Boeing och Airbus meddelat att de inte kommer att göra affärer i Ryssland och de ryska flygbolagen har bland annat stoppats att flyga över Kanadas luftrum.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons