Annons
Nyheter

Åklagare: Allt talar för att Madeleine är död

Tyskland/Storbritannien • Publicerad 8 juni 2020
Den brittiska flickan Madeleine McCann försvann då familjen semestrade i Portugal 2007. Arkivbild.
Den brittiska flickan Madeleine McCann försvann då familjen semestrade i Portugal 2007. Arkivbild.Foto: AP/TT

Åklagaren som leder utredningen av den försvunna Madeleine McCann säger i en intervju med Sky News att det finns bevisning som pekar på att McCann är död.

– Utifrån all information vi har är flickan död. Vi har ingen information om att hon lever, säger Hans Christian Wolters till det brittiska mediebolaget.

Annons

Den brittiska flickan är spårlöst borta sedan en familjesemester i Portugal 2007. Hon var då bara tre år gammal. Det mycket uppmärksammade fallet har engagerat många världen över.

Wolters vädjar till allmänheten om information om var den man som misstänkts för att ha utsatt McCann för brott har bott, så att polisen kan leta efter den försvunnas kropp.

– Vi har saker, som vi inte kan avslöja, som talar för teorin att Madeleine är död, även om jag måste erkänna att vi inte har kroppen.

Den tyska 43-årige man som utreds för försvinnandet arbetade regelbundet i Algarve, regionen längs Portugals sydkust, mellan 1995 och 2007. Enligt polismyndigheten har han tidigare vid mer än ett tillfälle dömts för sexualbrott mot barn.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons