Annons
Nyheter

Akuten kritiseras – missade bruten nacke

Medicin • Publicerad 6 juni 2020
Akuten på Sundsvalls sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Orsaken är att personalen missade att en man brutit nacken i en motorcrossolycka. Arkivbild.
Akuten på Sundsvalls sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Orsaken är att personalen missade att en man brutit nacken i en motorcrossolycka. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Akuten på Sundsvalls sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Orsaken är att personalen missade att en man brutit nacken i en motorcrossolycka, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Mannen kom efter olyckan med ambulans till sjukhuset. Han hade smärtor i nacken och ena axeln men bara axeln röntgades. Först vid ett besök två veckor senare, på Örnsköldsviks sjukhus, upptäcktes skadan i nacken med hjälp av magnetröntgen.

Annons

Han hade två frakturer på en nackkota och opererades sedan vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Akuten i Sundsvall har hänvisat till att mannen hade full rörlighet i nacken. Men Ivo slår fast att patienten inte har fått god och säker vård.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons