Annons
Nyheter

Äldre man död i olycka mellan mc och lastbil

Olycka • Publicerad 4 maj 2022
En man omkom på tisdagseftermiddagen efter en krock mellan en motorcykel och en lastbil. Arkivbild.
En man omkom på tisdagseftermiddagen efter en krock mellan en motorcykel och en lastbil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 80-årsåldern har omkommit sedan hans motorcykel krockat med en lastbil i Horred i Marks kommun på tisdagseftermiddagen.

Larmet kom klockan 15.27 och både ambulanshelikopter, ambulans och polis skickades till länsväg 1596 som fick stängas av under räddningsarbetet. Väl på plats konstaterades mannan redan död till följd av sina skador.

Annons

– Det som händer härnäst är nu att båda fordonen är beslagtagna och ska genomgå en teknisk undersökning och vi har skrivit en anmälan med brottsrubriceringen vårdslöshet i trafik. Vi har ingen misstänkt i nuläget utan vi ska utreda detta vidare, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Lastbilschauffören ska enigt polisen inte ha behövt uppsöka vården.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons