Annons
Nyheter

Aleris säljs i miljardaffär

Omsorgsbolaget Ambea köper samtliga Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark.
Ekonomi • Publicerad 16 oktober 2018

Priset ligger på totalt 2,6 miljarder svenska kronor, och ska finansieras genom befintliga krediter och nya banklån, dessutom ska bolagets aktieägare erbjudas en nyemission på 1,2 miljarder kronor, skriver Ambea i ett pressmeddelande.

Affären gör Ambea till den största aktören på området inom Norden. Enligt bolaget kan den nya, stora koncernen nu göra stora besparingar på affären genom bland annat samordning av inköp samt erfarenhetsutbyte.

Annons

Ambea är i dag störst på privatmarknaden för omsorg i Sverige, och sjunde största i Norge, skriver bolaget. Aleris omsorg är störst i Norge, och den sjätte största aktören i Sverige.

Ambea, som bland annat äger vårdbolaget Vardaga som tidigare hette Carema, ägs av privata aktieägare. Den största är ACTR Holding AB och ACTOR SCA, som kontrolleras av KKR och Triton.

Ambea har en omsättning på 5,9 miljarder och Aleris nära 4,7 miljarder kronor. Tillsammans har de 13 100 anställda och 7 960 bäddar och omsorgsplatser i egen regi.

Ambea är noterat på Stockholmsbörsen.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel köpesumma.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons