Annons
Nyheter

Alla partiledare inplanerade för Järvaveckan

Samtliga partiledare har på förhand tackat ja till att tala på Järvaveckan i juni, meddelar arrangören The Global Village.
Politik • Publicerad 5 maj 2022
Den årliga Järvaveckan ordnas den 1–5 juni. Arkivbild.
Den årliga Järvaveckan ordnas den 1–5 juni. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Först ut är enligt schemat Liberalernas nye partiledare Johan Pehrsson med start den 1 juni och sedan avslutas programmet med statsminister Magdalena Andersson (S) tre dagar senare. Från Miljöpartiet deltar språkröret Märta Stenevi.

Järvaveckan startade 2016 som ett alternativ till politikveckan i Almedalen på Gotland och i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och företagsledare.

Annons

Även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson står uppskriven som talare. Han har hotat att ställa in sin medverkan om programledaren och komikern Kakan Hermansson närvarar. Hermansson ska medverka även under årets Järvavecka, enligt arrangören.

Exakt varför han hotat med att hoppat av är oklart. På Twitter hänvisar Åkesson till att han "helt enkelt inte förtroende för hennes förmåga att agera professionellt och opartiskt".

Förra året var Kakan Hermansson en av programledarna för veckan och Jimmie Åkesson medverkade och höll tal precis som de andra partiledarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons