Annons
Nyheter

Alla vuxna i Stockholm erbjuds tredje dos

Nu erbjuds alla över 18 år som fått sin andra vaccindos för sex månader sedan en tredje dos i Region Stockholm.
Coronavirus • Publicerad 4 januari 2022
Dags för alla vuxna i Stockholm med sex månader sedan andra dosen. Arkivbild.
Dags för alla vuxna i Stockholm med sex månader sedan andra dosen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Erbjudandet om att boka tid för den tredje dosen kommer att skickas ut via sms i etapper under denna vecka till de 190 000 personer som står på tur, skriver regionen i ett pressmeddelande. Bokning görs sedan i appen Alltid öppet.

"När du får ett sms med erbjudande om en tredje dos kan du boka tid genom appen. Vi har mottagningar i Stockholms city och runt om i regionen för att göra det så enkelt som möjligt att ta den tredje dosen", säger Magnus Thyberg, regionens vaccinationssamordnare.

Annons

Därmed erbjuds vaccin nu till personer födda 1957 eller tidigare som tog andra dosen för minst fem månader sedan, samt personer som fyllt 18 år och som tog andra dosen för sex månader sedan.

Flera regioner vaccinerar redan den som är 18 år eller äldre sedan ett antal veckor. Exempelvis öppnade Skåne upp den 20 december, Halland den 16 december, Gävleborg den 14 december, Örebro den 9 december och Norrbotten den 2 december.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons