Annons
Nyheter

Allt färre med covid-19 på sjukhus i New York

Delstaten New York har drabbats hårdast i USA under coronaepidemin. Men en fortsatt minskning av covid-19-patienter på sjukhusen ger hopp.
Samtidigt kommer nedslående besked att en femårig pojke kan ha avlidit på grund av viruset.
Coronaviruset • Publicerad 8 maj 2020
New Yorks delstatsguvernör Andrew Cuomo. Arkivbild.
New Yorks delstatsguvernör Andrew Cuomo. Arkivbild.Foto: Darren McGee/Office of Governor Andrew M. Cuomo/AP/TT

Sjukhusen i den amerikanska delstaten New York vårdar allt färre patienter med covid-19.

Den senaste siffran på 8 196 covid-19-patienter som vårdas på sjukhus är den lägsta sedan den 27 mars, enligt guvernören Andrew Cuomo.

Annons

New York är den delstat i USA som har drabbats hårdats i coronaepidemin. Även granndelstaten New Jersey rapporterar ett sjunkande antal covid-19-patienter som vårdas på sjukhus.

En femårig pojke i delstaten har avlidit med symtom som påminner om Kawasakis sjukdom eller toxiskt chocksyndrom, som i sin tur tros ha orsakats av covid-19.

Hittills har 73 fall rapporterats där barn har symtom som påminner om de ovanliga inflammatoriska sjukdomarna, enligt Cuomo.

– Även om det är ovanligt, ser vi några fall där barn som drabbas av coronaviruset kan bli sjuka med symtom som liknar Kawasakis sjukdom eller toxiskt chocksyndrom, säger Cuomo enligt CNBC.

– Det här är varje förälders mardröm, eller hur? Att ditt barn faktiskt kan vara drabbat av det här viruset. men det är någonting som vi nu måste överväga seriöst, säger han.

Drygt 76 000 har avlidit i covid-19 i USA sedan utbrottets början. Av dem har drygt 26 000 avlidit i delstaten New York, enligt Johns Hopkins-universitetet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons