Annons
Nyheter

Ambassadör jämförde Merkel med Hitler – avgår

Malta • Publicerad 11 maj 2020
Maltas ambassadör i Finland avgår efter ett inlägg där han jämfört den tyska förbundskanslern Angela Merkel med Hitler. Arkivbild.
Maltas ambassadör i Finland avgår efter ett inlägg där han jämfört den tyska förbundskanslern Angela Merkel med Hitler. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Maltas ambassadör i Finland, Michael Zammit Tabona, har avgått efter ett inlägg på Facebook där han jämfört den tyska förbundskanslern Angela Merkel med Adolf Hitler, uppger maltesisk media.

"För 75 år sedan stoppade vi Hitler. Vem kommer att stoppa Angela Merkel? Hon har fullföljt Hitlers dröm! Att kontrollera Europa", skrev den avgående ambassadören i det nu borttagna inlägget.

Annons

Det var Maltas utrikesdepartement som bad honom att ta bort inlägget. Michael Zammit Tabona, som tjänstgjort som ambassadör i Finland sedan 2014, har nu lämnat sin post.

Maltas utrikesminister Evarist Bartolo säger i en intervju att en ursäkt kommer att skickas till den tyska ambassaden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons