Annons
Nyheter

Ändrar livstidsdom för mord på ex-sambo

Brott • Publicerad 12 maj 2022
Hovrätten över Skåne och Blekinge ändrar påföljden för den man som dömdes för mord på sin ex-sambo i Kristianstad. Arkivbild.
Hovrätten över Skåne och Blekinge ändrar påföljden för den man som dömdes för mord på sin ex-sambo i Kristianstad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 27-årige mannen dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för att ha mördat sin tidigare sambo. Nu ändrar hovrätten över Skåne och Blekinge påföljden till 17 års fängelse, rapporterar Kristianstadsbladet.

Kvinnan, som var i 20-årsåldern, hittades död i badrummet i sin bostad i Kristianstad i mitten av september i fjol. Kvinnans tidigare sambo åtalades för mord och en rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen begick brottet under påverkan av en psykos som utlösts av droger.

Även hovrätten dömer mannen för mord och håller i stora drag med tingsrättens bedömning om att 27-åringen var medveten om sitt handlande och att han själv orsakat psykosen. Däremot anser den högre instansen att mannen hade en viss nedsatt förmåga att förstå innebörden av vad han gjorde och sänker därför straffet till 17 års fängelse, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons