Annons

Misstänkta för inblandning i dödsskjutning har släppts

De två män som suttit anhållna för misstänkt inblandning i mordet på Långebro den 27 januari har släppts.
Kristianstad • Publicerad 14 maj 2020
De som suttit anhållna för misstänkt inblandning i mordet på Långebro den 27 januari har släppts. Arkivbild.
De som suttit anhållna för misstänkt inblandning i mordet på Långebro den 27 januari har släppts. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i tisdags som två män anhölls misstänkta för inblandning i dödsskjutningen på Långebro. Det framkom då att det finns två målsäganden i ärendet, den avlidne 24-åringen och en annan person, som båda satt i den bil som besköts.

Männen beskrevs i ett pressmeddelande från polisen som misstänkta för mord och mordförsök. Nu meddelar åklagare Pernilla Tallinger att misstankarna i själva verket rörde medhjälp till mord och mordförsök. På torsdagen beslutade hon att häva anhållandet.

Annons

– Jag har hävt anhållandet. Vi har kommit så långt vi kan i den utredningen som gäller de här två männen, säger hon.

Är de fortsatt misstänkta?

– Med det utredningsmaterial vi har nu går det inte att bevisa att de gjort sig skyldiga till något brott och ytterligare utredning kan inte antas föra ärendet framåt. Vi har valt att lägga ner förundersökningen mot de här två männen.

Men utredningen om mord och mordförsök fortsätter som tidigare. Och anhållandet har inte varit förgäves, menar Tallinger.

– I sig har anhållandet gjort att polisen kommer att vidta fler åtgärder i närtid, så det har trots allt fört utredningen framåt.

Hur gamla de män som misstänktes för inblandning i dådet är vill hon inte uttala sig om, men beskriver dem som yngre vuxna.

Hur går utredningen i övrigt?

– Polisen gör ett gediget arbete så vi kommer framåt. Vi har hopp om att kunna finna en lösning.

Det var vid 22.30-tiden på kvällen den 27 januari som en 24-årig Kristianstadsbo fick livshotande skador vid skottlossningen på Gamla Långebrogatan. Han fördes i privat bil till sjukhus, där han senare avled.

Ytterligare en man, som ska ha suttit bredvid 24-åringen i bilen, besköts vid händelsen men blev inte allvarligt skadad.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons