Annons
Nyheter

Ännu en journalist mördad i Afghanistan

Afghanistan • Publicerad 11 december 2020
Släktingar till den mördade journalisten Malalai Maiwand bär hennes kista i Jalalabad, öster om huvudstaden Kabul, den 10 december.
Släktingar till den mördade journalisten Malalai Maiwand bär hennes kista i Jalalabad, öster om huvudstaden Kabul, den 10 december.Foto: STR/AP/TT

Den afghanske journalisten Fardin Amini har dödats, enligt tv-kanalen Tolo News. Mordet sker bara dagen efter att en annan journalist, Malalai Maiwand, nyhetsankare på ett privatägt tv-bolag i landet, sköts till döds på väg till jobbet i staden Jalalabad.

Kabulpolisen bekräftar för afghanska Tolo News att Amini, som även han arbetade som nyhetsankare, har mördats. Omständigheterna kring mordet är fortfarande oklara.

Terrorgruppen IS har tagit på sig mordet på Malalai Maiwand med motiveringen att hon var en regeringstrogen röst i landet. Maiwand var också en förespråkare för kvinnors och barns rättigheter i landet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons