Annons
Nyheter

Anställd misstänks ha stulit 13 ton grus

Brott • Publicerad 10 december 2020
En anställd har stängts av sedan han fraktat 13 ton grus från sin arbetsgivare Göteborgs spårvägar till sin bostad. Arkivbild.
En anställd har stängts av sedan han fraktat 13 ton grus från sin arbetsgivare Göteborgs spårvägar till sin bostad. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En anställd på Göteborgs spårvägar misstänks ha stulit 13 ton grus, rapporterar Göteborgs-Posten. Mannen har enligt uppgifter till tidningen sagt att han bara lånade gruset.

Makadammet ska ha fraktats till den anställdes bostad med hjälp av ett transportföretag som avdelningen banteknik inom Göteborgs spårvägar anlitar.

Annons

– Vi kan bekräfta att en medarbetare är avstängd sedan ett par dagar då vi har fått information om att makadam har stulits från en av våra anläggningar. Vi har inlett en personalutredning och är nu i slutfasen, säger företagets HR-chef Malin Andersson, till GP.

Hon säger också att gruset nu är tillbakalämnat.

Det är långt ifrån den första stora stölden som drabbar Göteborgs spårvägar. Mellan 2017 och 2019 försvann 6,5 ton kopparskrot, enligt vd Hans Nilsson, vilket fört med sig att samtliga medarbetare vid en enhet inom banteknik är omplacerade sedan slutet av november. En nuvarande, samt flera tidigare, medarbetare utreds av polisen för de misstänkta kopparstölderna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons