Annons
Nyheter

Apple letar fler producenter än Kina

Ekonomi • Publicerad 3 december 2022
Protester i november vid Foxconn Technology Group, som äger världens största fabrik dör Apple låter tillverka sina mobiler. Arkivbild.
Protester i november vid Foxconn Technology Group, som äger världens största fabrik dör Apple låter tillverka sina mobiler. Arkivbild.Foto: AP/TT

Iphonetillverkaren Apple har tröttnat. Telefonjätten försöker nu hitta fler ställen i Asien att producera telefoner på än i Kina. Efter alla covid-nedstängningar försöker nu teknikjätten att bredda sina leveranskedjor.

Apple låter tillverka en stor del av sina telefoner i Kina, till exempel finns en tillverkare med 300 000 anställda i Zhengzhou som gör bland annat Apples senaste telefoner.

Annons

Men Kinas stenhårda linje för covid-nedstängningar har orsakat stora bekymmer och förseningar. I Zhengzhou protesterade hundratals arbetare i november mot löner och arbetsvillkor, och där har också förekommit protester mot covid-politiken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons