Annons
Nyheter

Åtal för hot mot pizzabud och polis

Brott • Publicerad 4 april 2023
En man som greps under dramatiska former i Hässleholm i början av februari åtalas för hot mot ett pizzabud och mot poliser. Arkivbild.
En man som greps under dramatiska former i Hässleholm i början av februari åtalas för hot mot ett pizzabud och mot poliser. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man åtalas för grova hot mot ett pizzabud och mot poliser i Hässleholm. Mannen greps i början av februari efter att ha varit barrikaderad i en bostad, omringad av polis, under en hel natt.

Ett pizzabud som utsatts för vapenhot vid en matleverans larmade polisen. Mannen ska ha avlossat skott inne i bostaden och blev i samband med gripandet påkörd av en polisbil.

Annons

Mannen åtalas för grovt olaga hot och grovt hot mot tjänsteman, rapporterar P4 Kristianstad.

En mindre rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen kan misstänkas ha lidit av en allvarlig psykisk störning både vid själva händelsen och vid undersökningstillfället, har Norra Skåne tidigare rapporterat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons