Annons
Nyheter

Åtalas för anlagd brand i lägenhetshotell

Brott • Publicerad 11 maj 2021
En 30-årig man åtalas för grov mordbrand i Växjö och en 51-årig man åtalas för medhjälp till brottet. Arkivbild.
En 30-årig man åtalas för grov mordbrand i Växjö och en 51-årig man åtalas för medhjälp till brottet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 30-årig man åtalas för att ligga bakom storbranden i Växjö i januari, som ledde till att ett lägenhetshotell eldhärjades, rapporterar lokala medier. I fastigheten fanns 31 personer när det började brinna. Samtliga klarade sig utan skador tack vare det brandlarm som fanns. Men den ena huskroppen brann ner till grunden.

Mannen åtalas för grov mordbrand och har enligt åtalet startat branden genom att hälla tändbar vätska på en moped intill fastigheten och sedan tänt eld. Branden uppskattas ha orsakat skador för 7,3 miljoner kronor.

En 51-årig man åtalas för medhjälp till brottet. Han ska ha bistått med råd och dessutom ha manipulerat övervakningskameror.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons