Annons
Nyheter

Åtalas för att ha våldtagit beroende kvinnor

Brott • Publicerad 11 juli 2022
Två män i Västernorrland åtalas för flera våldtäkter. Arkivbild.
Två män i Västernorrland åtalas för flera våldtäkter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män hemmahörande i Västernorrland åtalas för flera våldtäkter. Männen misstänks ha utnyttjat kvinnor som är beroende av narkotika, försett dem med droger och sedan utsatt dem för övergreppen, skriver Allehanda.

Åklagaren Henrik Wallin anser att kvinnorna inte kan ha deltagit frivilligt i handlingarna eftersom de var i beroendeställning.

Annons

Den ene mannen – som är i 30-årsåldern – misstänks för två fall av våldtäkt i juni. Vid minst ett av tillfällena ska kvinnan också ha utsatts för annat våld eller tvång.

Den andre mannen, som är i 20-årsåldern, ska tillsammans med sin medbrottsling ha försett en kvinna med droger och ha förmått henne till samlag genom att brotta ner henne, riva i hennes kläder och betvinga henne med sin kroppstyngd.

Båda männen förnekar brott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons