Annons
Nyheter

Åtta åtalas i misstänkt tv-piratnätverk

Brott • Publicerad 5 juni 2020
Åtta män åtalas i en tv-pirathärva med bas i Norrköping. Arkivbild.
Åtta män åtalas i en tv-pirathärva med bas i Norrköping. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Åtta män åtalas, misstänkta för att olagligt ha sålt tillgång till flera tv-kanaler. Enligt åtalet har de haft tusentals kunder.

Nu kräver flera tv-bolag männen på skadestånd på sammanlagt 137 miljoner kronor, rapporterar SVT Nyheter. Summan baseras på vad kunderna skulle ha fått betala för kanalerna på laglig väg.

Annons

– Det har varit väldigt organiserat med många personer inblandade. Det har funnits kunder i hela landet men framför allt i Norrköping och Linköping, säger kammaråklagare Anna Ginner vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till SVT.

De aktuella brotten, där kodade programkort från tv-bolagen kopierats och streamade kanaler vidaresänds olovligen, misstänks ha skett mellan juni 2015 och juni 2018, men kan ha pågått betydligt längre.

– En av huvudmännen är dömd för liknande brott tidigare. Han har startat upp igen direkt efter förra domen, säger Anna Ginner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons