Annons
Nyheter

Attefallshusen får växa 5 kvadratmeter

Ekonomi • Publicerad 11 juni 2020
Dåvarande bostadsministern Stefan Attefall (KD) på husvisning 2014 av ett Attefallshus, en komplementbyggnad som husägare får bygga på sin tomt utan krav på bygglov. Riksdagen föreslås säga ja till att de får vara 30 kvadratmeter. Arkivbild.
Dåvarande bostadsministern Stefan Attefall (KD) på husvisning 2014 av ett Attefallshus, en komplementbyggnad som husägare får bygga på sin tomt utan krav på bygglov. Riksdagen föreslås säga ja till att de får vara 30 kvadratmeter. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Riksdagens civilutskott ställer sig bakom att de så kallade Attefallshusen ska få byggas lite större än vad som nu är tillåtet. Från den 1 augusti ska dessa hus få vara som mest 30 kvadratmeter, en ökning med fem kvadratmeter.

Attefallshusen, uppkallade efter den dåvarande bostadsministern, är så kallade komplementbyggnader. De får ställas upp eller byggas på till exempel en villatomt utan bygglov. Det kan vara förråd, uthus eller bostadshus.

För bara några månader sedan, den 1 mars, utökades ytan till 25 kvadratmeter och snart blir det 30, förutsatt att riksdagen inom kort röstar ja till utskottets förslag. Utskottet är enigt om att föreslå ett ja till förslaget, som är ett resultat av en motion från Moderaterna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons