Annons
Nyheter

Både fall och rekord på börsen i New York

Det var spretigt på börsen i New York på tisdagen.
Men tekniktunga Nasdaqs kompositindex, som stigit tre dagar i rad, gick upp 0,3 procent till en ny rekordnivå och har därmed rusat nära 45 procent sedan bottennoteringen den 23 mars.
Börs • Publicerad 9 juni 2020
Det var spretigt på börsen i New York på tisdagen. Det tekniktunga Nasdaqs kompositindex, som stigit tre dagar i rad, gick upp 0,3 procent och har därmed rusat nära 45 procent sedan bottennoteringen den 23 mars. Arkivbild.
Det var spretigt på börsen i New York på tisdagen. Det tekniktunga Nasdaqs kompositindex, som stigit tre dagar i rad, gick upp 0,3 procent och har därmed rusat nära 45 procent sedan bottennoteringen den 23 mars. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Ett tag under handelsdagen var Nasdaqs kompositindex över den magiska nivån 10 000 punkter men föll tillbaka igen och stannade på knappt 9 954 punkter.

Teknikaktier som Netflix, Facebook, Apple, Amazon och Alphabet gick bra under dagen.

Annons

Dow Jones industriindex föll däremot 1,1 procent och S&P 500 gick tillbaka 0,8 procent.

Aktier inom rese-, finans-, industri- och energisektorerna hade det tungt under tisdagen.

Och även om Dow Jones industriindex och S&P 500 backade är många analytiker förvånade över hur starkt aktiekurserna går i stort trots de enorma utmaningarna den amerikanska ekonomin står inför under coronakrisen.

S&P 500 är nu bara ungefär 5 procent från att slå rekord.

Möjligen surfar kurserna fortfarande på förra veckans jobbstatistik, som visade att arbetslösheten minskat och att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn ökat med 2,5 miljoner från april till maj. Hopp väcktes om att USA:s ekonomi snabbt ska återhämta sig från effekterna av coronakrisen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons