Annons
Nyheter

Bandidoslogotyp får pryda gravsten

Tvist • Publicerad 21 september 2023
Mc-gänget Bandidos logotyp får pryda en gravsten. Arkivbild.
Mc-gänget Bandidos logotyp får pryda en gravsten. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

En gravsten i Stockholmsområdet får prydas med mc-gänget Bandidos logotyp. Det har förvaltningsrätten, efter flera turer, nu slagit fast, rapporterar Kyrkans tidning.

I november 2022 godkände kyrkogårdsnämnden i Stockholm gravstenen, men några dagar senare drog nämnden tillbaka sitt godkännande.

Annons

Motiveringen var bland annat att gravstenen stred mot god gravkultur och kunde uppfattas som stötande. Det förhastade beslutat att godkänna gravstenen förklarades med att den ansvariga handläggaren inte hade kännedom om att logotypen tillhörde ett kriminellt gäng.

Dödsboet överklagade beslutet till länsstyrelsen, som gav det rätt. Men kyrkogårdsnämnden gav inte upp, utan överklagade i sin tur länsstyrelsens beslut till förvaltningsrätten i Stockholm.

I dagarna kom domen - förvaltningsrätten går liksom länsstyrelsen på dödsboets linje och tillåter den Bandidosprydda gravstenen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons