Annons
Nyheter

Barn tillbaka i skolor i Australien

Skolbarn i några australiska delstater återvänder den här veckan till skolan efter veckor av hemundervisning på grund av coronapandemin.
Samtidigt väntar lättade restriktioner på flera håll i landet.
Australien • Publicerad 11 maj 2020
New South Wales premiärminister Gladys Berejiklian. Arkivbild.
New South Wales premiärminister Gladys Berejiklian. Arkivbild.Foto: Jose Luis Magana/AP/TT

I landets folkrikaste delstat New South Wales rapporterades endast ett nytt fall av smittan under det senaste dygnet, över 5 200 personer i delstaten har testats under samma dygn.

– Vi måste fortsätta vara vaksamma och ställa upp för att testas, säger delstatens premiärminister Gladys Berejiklian enligt SBS News.

Annons

– När det blir kallare under kommande veckor och månader … snälla, anta inte att det är influensa, anta att det är coronaviruset, vädjar Berejiklian till New South Wales invånare.

Förutom öppnande av skolor, som i New South Wales och Queensland, kan exempelvis lekparker och utomhuspooler öppna på flera håll i landet och ett större antal personer får träffas både utomhus och inne.

– Det här är inte en inbjudan till att ha middagsbjudningar i alla hem varje kväll, säger delstaten Victorias premiärminister Daniel Andrews enligt SBS News.

– Vi måste använda vårt sunda förnuft, vi måste handla proportionerligt och inse att detta är långt ifrån över, fortsätter han.

Enligt amerikanska Johns Hopkins-universitetet har knappt 7 000 personer bekräftats smittade av coronaviruset i Australien, 97 har dött.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons