Nyheter

Begränsad coronaeffekt i skolkoncernen

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2020
Marcus Strömberg, vd för Academedia. Arkivbild.
Marcus Strömberg, vd för Academedia. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Friskolekoncernen Academedias resultat före skatt landade på 208 miljoner kronor under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 216 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

En ny redovisningsstandard IFRS 16 påverkar koncernens finansiella rapporter och försvårar jämförelsen med föregående års resultat. Rensat för IFRS 16-effekter var resultatet före skatt 249 miljoner kronor i första kvartalet.

Nettoomsättningen uppgick till 3 284 miljoner kronor under perioden, jämfört med 3 135 miljoner kronor under tredje kvartalet i fjol.

På grund av coronapandemin har verksamheten på flera sätt fått ställa om, när undervisning i gymnasium och vuxenutbildning nu sker på distans och myndigheter i Norge och Tyskland beslutat att förskolor endast ska vara öppna för personer med samhällsbärande yrken.

"Trots coronavirusets inverkan på både samhället i stort och vår verksamhet har koncernens resultat i det tredje kvartalet inte påverkats nämnvärt", skriver bolaget vd Marcus Strömberg i rapporten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.