Annons
Nyheter

Begränsad coronaeffekt i skolkoncernen

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2020
Marcus Strömberg, vd för Academedia. Arkivbild.
Marcus Strömberg, vd för Academedia. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Friskolekoncernen Academedias resultat före skatt landade på 208 miljoner kronor under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 216 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

En ny redovisningsstandard IFRS 16 påverkar koncernens finansiella rapporter och försvårar jämförelsen med föregående års resultat. Rensat för IFRS 16-effekter var resultatet före skatt 249 miljoner kronor i första kvartalet.

Annons

Nettoomsättningen uppgick till 3 284 miljoner kronor under perioden, jämfört med 3 135 miljoner kronor under tredje kvartalet i fjol.

På grund av coronapandemin har verksamheten på flera sätt fått ställa om, när undervisning i gymnasium och vuxenutbildning nu sker på distans och myndigheter i Norge och Tyskland beslutat att förskolor endast ska vara öppna för personer med samhällsbärande yrken.

"Trots coronavirusets inverkan på både samhället i stort och vår verksamhet har koncernens resultat i det tredje kvartalet inte påverkats nämnvärt", skriver bolaget vd Marcus Strömberg i rapporten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons