Annons
Nyheter

Biden har anlänt till Israel

Mellanöstern • Publicerad 13 juli 2022
USA:s president Joe Biden hälsas välkommen till Israel av premiärminister Yair Lapid (till högre) och Israels president Isaac Herzog (till vänster).
USA:s president Joe Biden hälsas välkommen till Israel av premiärminister Yair Lapid (till högre) och Israels president Isaac Herzog (till vänster).Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s president Joe Biden anlände på onsdagen till Israel som är ett mellanstopp innan han fortsätter till Saudiarabien för att träffa den kontroversielle kronprinsen Mohammed bin Salman.

– Vi kommer att fortsätta att gå fram med Israels integration i regionen, sade Biden när han anlände med Air Force One.

Annons

Israels premiärminister Yair Lapid sade att de båda statsmännen kommer att diskutera upprättandet av en ny struktur kring säkerheten och ekonomiska frågor med länder i Mellanöstern.

– Och vi kommer att diskutera behovet av att förnya en stark global koalition som kan stoppa Irans kärnenergiprogram, tillade han.

Under besöket i Israel kommer Biden bland annat att träffa den palestinske presidenten Mahmud Abbas i det ockuperade Västbanken, men det finns inga förväntningar på några djärva utspel kring en förnyad fredsprocess.

Bidens fortsätter på fredag till Saudiarabien, som är det primära målet med hans Mellanösternresa.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons