Annons
Nyheter

Bil ner i å – misstänkt rattfylleri

En bilförare körde av en väg i Knislinge och därefter ner i Helge å.
Knislinge • Publicerad 21 april 2018

Larmet om händelsen kom strax före klockan 01 på natten till lördagen. Samtliga personer i bilen tog sig upp på land, enligt uppgift till SOS Alarm.

– En patrull var i Knislinge i ett annat ärende och får syn på bilen. När bilens förare får syn på polispatrullen gasar han kraftigt och kör nerför en backe, över en huvudled och rakt ner i Helge å, säger Carina Berggren, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Annons

Bilen ska delvis ha hamnat i vattnet vid Brogatan.

Mannen som körde, som är i 20-årsåldern, blåste positivt vid polisens test och misstänks för grovt rattfylleri. Han togs med för ytterligare provtagning. I bilen fanns även en kvinna.

Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen. Men ingen person behövde åka med till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Bilen behövde bärgas. Trafikverket satte prognosen för arbetet till klockan 03. Men vid klockan 02.35 meddelade man att det var full framkomlighet på platsen igen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons