Annons
Nyheter

Bil körde in i hus – två skadade

En kvinna i 60-årsåldern skadades allvarligt när en bil körde in i en villa i Hovmantorp i Lessebo kommun. Kvinnan befann sig i huset. Även bilföraren skadades i olyckan.
Olyckor • Publicerad 5 april 2023
Två personer skadades när en bil körde in i ett hus.
Två personer skadades när en bil körde in i ett hus.Foto: Carl Carlert/TT

– Det är en personbil som av någon anledning kört rakt in i huset och rivit ytterväggen. Bilen står inne i huset och två personer är drabbade, säger räddningschef Pär Stensson vid räddningstjänsten östra Kronoberg.

Kvinnan och bilföraren, en man i 50-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan, som inträffade vid 16-tiden på onsdagen.

Annons

Senare meddelade Region Kronoberg att kvinnan är allvarligt skadad och är kvar för observation på akutvårdsmottagningen. Mannen fick lindriga skador och är också kvar på akuten.

Vad som orsakat olyckan går inte att säga ännu. Polisen, utreder händelsen som grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Olycksplatsen är avspärrad och vittnen har förhörts. Bilen ska tas i beslag för en teknisk undersökning.

– Kruxet i sammanhanget är att det är rejäla skador på huset. Det är rasrisk och bilen står inne i huset. Hur beslaget ska kunna verkställas får man komma fram till på något lämpligt vis, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons