Annons

Förare körde in i bil, tog med sig skyltarna och stack till skogs

En personbil körde in i den framförvarande bilen på väg 119. Krocken i sig blev inte allvarlig, men föraren i bilen som körde på tog bilens registreringsskyltar med sig och sprang in i skogen.
Broby • Publicerad 14 februari 2020 • Uppdaterad 15 februari 2020

En trafikolycka rapporterades strax efter klockan 21 på väg 119 mellan Broby och Hässleholm, närmare bestämt mellan Brasakallt och Tryggaröd. Det var en bil som hade kört in i en framförvarande bil. Smällen tog inte hårt och ingen person ska vara skadad.

– Föraren i den påkörande bilen hoppade ur bilen och tog av skyltarna och stack sedan till skogs. En person i bilen som blev påkörd följde efter och det tog stopp efter ett tag. Sedan var egentligen vår enda uppgift i samband med olyckan att se till att personen stannade kvar på platsen tills polisen kom, säger Lars-Åke Lindell, brandförman på Broby räddningstjänst.

Annons

Polisen bekräftar uppgifterna om mannen som är i 40-årsåldern.

– Mannen är gripen och misstänkt för smitning från olycksplats samt grovt rattfylleri. Vi kommer höra honom så snart han nyktra till, säger Johanna Bryhagen, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Ena körfältet fick stängas av under olycksarbetet, men ska vara helt körbart igen klockan 22.45, enligt Trafikverket.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons