Förare körde in i bil, tog med sig skyltarna och stack till skogs

Broby ,

En personbil körde in i den framförvarande bilen på väg 119. Krocken i sig blev inte allvarlig, men föraren i bilen som körde på tog bilens registreringsskyltar med sig och sprang in i skogen.

En trafikolycka rapporterades strax efter klockan 21 på väg 119 mellan Broby och Hässleholm, närmare bestämt mellan Brasakallt och Tryggaröd. Det var en bil som hade kört in i en framförvarande bil. Smällen tog inte hårt och ingen person ska vara skadad.

– Föraren i den påkörande bilen hoppade ur bilen och tog av skyltarna och stack sedan till skogs. En person i bilen som blev påkörd följde efter och det tog stopp efter ett tag. Sedan var egentligen vår enda uppgift i samband med olyckan att se till att personen stannade kvar på platsen tills polisen kom, säger Lars-Åke Lindell, brandförman på Broby räddningstjänst.

Polisen bekräftar uppgifterna om mannen som är i 40-årsåldern.

– Mannen är gripen och misstänkt för smitning från olycksplats samt grovt rattfylleri. Vi kommer höra honom så snart han nyktra till, säger Johanna Bryhagen, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Ena körfältet fick stängas av under olycksarbetet, men ska vara helt körbart igen klockan 22.45, enligt Trafikverket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.