Annons
Nyheter

Bilförare i Texas misstänks för dråp

USA • Publicerad 8 maj 2023
En skadad bil nära busshållplatsen i Brownsville i Texas där minst sju personer blev ihjälkörda på söndagen.
En skadad bil nära busshållplatsen i Brownsville i Texas där minst sju personer blev ihjälkörda på söndagen.Foto: Michael Gonzalez/AP/TT

Den man som orsakade åtta dödsfall efter att han kört in på en grupp människor vid en busshållplats i Brownsville i delstaten Texas misstänks för dråp, meddelar polisen.

Händelsen inträffade på söndagsmorgonen mittemot ett migrantcenter i staden som gränsar till Mexiko.

Annons

Enligt polisen förlorade den 34-årige föraren kontrollen över sitt fordon, en suv, i samband med att han körde mot rött ljus. Huruvida han hade för avsikt att köra in i folkmassan är fortsatt oklart.

Sex människor dog omedelbart medan två senare avled på sjukhus. Ytterligare tio personer skadades.

34-åringen, som försökte fly platsen, misstänks för totalt åtta fall av dråp och tio fall av grov misshandel med ett dödligt vapen.

Merparten av offren var män från Venezuela, säger Victor Maldonado, chef för migrantcentret. Antalet venezuelanska migranter har av oklar anledning ökat i Brownsville de senaste två veckorna, uppger ansvariga myndigheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons