Annons
Nyheter

Förlorare blev vinnare på Wall Street

Börs • Publicerad 6 december 2021
Börserna i New York inledde handelsveckan positivt. Arkivbild.
Börserna i New York inledde handelsveckan positivt. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Bankerna och energibolagen har tagit mycket stryk den senaste tiden men på måndagen låg dessa tunga branschindex i topp. Bland vinnarna fanns storbankerna Wells Fargo och Goldman Sachs, upp 2,1 respektive 1,7 procent. Oljebolagen Exxon och Chevron lyfte 1,0 respektive 1,6 procent.

En annan sektor som tog revansch var resebranschen. Norwegian Cruise Line hörde till de största vinnarna, aktien steg 9,5 procent.

Annons

Detaljhandelskedjan Kohl's gick upp 5,3 procent sedan hedgefonden Engine Capital, som äger en procent av aktierna, uppmanat styrelsen att antingen sälja bolaget, eller bryta ut online-delen ur verksamheten.

Teslas aktie föll 0,6 procent sedan den amerikanska finansinspektionen startat en utredning grundad på ett larm om att elbilstillverkarens solpaneler är brandfarliga.

Dow Jones lyfte 1,9 procent, tekniktunga Nasdaqs kompositindex ökade 0,9 procent och S&P 500 gick upp 1,2 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons