Annons
Nyheter

Blåste ut yttervägg vid bakning – döms

Brott • Publicerad 6 maj 2020
Ytterväggen och ytterdörren i en lägenhet blåstes ut i en explosion när en kvinna i Lund skulle baka. Hon hade glömt att hon hade sprayburkar förvarade i ugnen. Arkivbild.
Ytterväggen och ytterdörren i en lägenhet blåstes ut i en explosion när en kvinna i Lund skulle baka. Hon hade glömt att hon hade sprayburkar förvarade i ugnen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan förvarade sprayburkar med färg i ugnen, men glömde det när hon vred på värmen för att baka. Några minuter senare blåstes ytterdörren och ytterväggen i lägenheten bort i en explosion. Nu döms kvinnan i Lund till dagsböter för allmänfarlig vårdslöshet för händelsen den 27 december i fjol, skriver Sydsvenskan.

Lunds tingsrätt framhåller att en ugn inte är en lämplig förvaringsplats, särskilt inte för brännbara, explosiva, flyktiga eller temperaturkänsliga föremål. "Detta får anses vara allmänt känt", skriver rätten i domen enligt tidningen.

Påföljden blir 100 dagsböter om 50 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons