Nyheter

Blåste ut yttervägg vid bakning – döms

Brott • Publicerad 6 maj 2020
Ytterväggen och ytterdörren i en lägenhet blåstes ut i en explosion när en kvinna i Lund skulle baka. Hon hade glömt att hon hade sprayburkar förvarade i ugnen. Arkivbild.
Ytterväggen och ytterdörren i en lägenhet blåstes ut i en explosion när en kvinna i Lund skulle baka. Hon hade glömt att hon hade sprayburkar förvarade i ugnen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan förvarade sprayburkar med färg i ugnen, men glömde det när hon vred på värmen för att baka. Några minuter senare blåstes ytterdörren och ytterväggen i lägenheten bort i en explosion. Nu döms kvinnan i Lund till dagsböter för allmänfarlig vårdslöshet för händelsen den 27 december i fjol, skriver Sydsvenskan.

Lunds tingsrätt framhåller att en ugn inte är en lämplig förvaringsplats, särskilt inte för brännbara, explosiva, flyktiga eller temperaturkänsliga föremål. "Detta får anses vara allmänt känt", skriver rätten i domen enligt tidningen.

Påföljden blir 100 dagsböter om 50 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.