GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blöt prognos: Extremvädret fortsätter i Kina

De senaste veckornas översvämningar i Henan är i värsta fall bara början. Delar av Kina får räkna med fortsatta mycket kraftiga regn, varnar myndigheter.
Kina • Publicerad 29 juli 2021
Evakuering i måndags, i Weihui i den kinesiska provinsen Henan.
Evakuering i måndags, i Weihui i den kinesiska provinsen Henan.
Foto: Chinatopix/AP/TT

"Kraftiga regn utan uppehåll" väntas de närmaste dagarna i både norra och södra Kina, säger Zhou Xuewen, generaldirektör vid en myndighet som hanterar naturkatastrofer, enligt engelskspråkiga China Daily.

Och senare i augusti förutspås skyfall i Peking-Tianjin-Hebei-området, där det bor över 100 miljoner människor, samt väster därom i provinserna Heilongjiang, Jilin och Liaoning, och även i Inre Mongoliet.

Flera miljoner människor omfattas redan av nödåtgärder kring översvämningarna i Henan med omnejd. Ett 40-tal städer uppmätte på bara några dagar mer nederbörd än vad som normalt sett kommer på ett år. Sådana mängder regn kallas av forskare för superextremt väder.

Minst ett 70-tal dödsoffer rapporteras, och den siffran väntas stiga eftersom många fler saknas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.