Annons
Nyheter

Boeings 737 Max flyger igen redan denna vecka

Flyg • Publicerad 8 december 2020
En motor inspekteras på en Boeing 737 Max 8 på Renton Municipal Airport i USA-delstaten Washington. Bild från tester i november.
En motor inspekteras på en Boeing 737 Max 8 på Renton Municipal Airport i USA-delstaten Washington. Bild från tester i november.Foto: Ted S Warren/AP/TT

Brasilianska Gol ser ut att bli första flygbolag att åter börja använda Boeings katastrofdrabbade 737 Max-plan. Redan på onsdagen ska planen sättas in till och från São Paulo, meddelar bolaget.

Max-modellserien har haft flygförbud över hela världen sedan mars 2019, efter det att totalt 346 personer omkommit i två olika krascher inom loppet av ett halvår.

Annons

Boeing har själva genomfört hundratals testflygningar med planet sedan dess och har ändrat i programvaran som styr planets autopilot.

Därefter har flygmyndigheter i flera världsdelar åter gett klartecken för flygningar med Max-planen. Häromdagen genomförde American Airlines en specialflygning med inbjudna journalister, men i USA väntas reguljära flygningar först kring årsskiftet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons