Annons
Nyheter

Bokning till vaccinering havererade

Coronaviruset • Publicerad 3 mars 2021
Ingen bokningsmöjlighet och få doser. Vaccineringen av gruppen 75 år och äldre i Västernorrland inleddes med ett tvärstopp. Arkivbild.
Ingen bokningsmöjlighet och få doser. Vaccineringen av gruppen 75 år och äldre i Västernorrland inleddes med ett tvärstopp. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/ TT

När 75-plussarna i Region Västernorrland på tisdagen skulle få boka tid till vaccinering mot covid-19 höll inte bokningssystemet. Det gick varken att boka någon tid på 1177 eller ringa, rapporterar lokala medier.

Sent på tisdagseftermiddagen meddelade regionen på sin hemsida att det uppstått driftsstörningar i bokningen via nätet. Förhoppningen är att bokningen kan öppna igen "under veckan". Alla berörda uppmanas att inte ringa 1177 eller till regionens växel, för det går inte att boka på telefon.

Annons

"Det allra bästa just nu är att ha tålamod och vänta på att möjligheterna till bokning fungerar igen", skriver regionen.

Ett brev som välkomnade gruppen 75 år och äldre att boka tid skickades ut till 30 000 personer. Antalet vaccindoser som finns att fördela är endast 1 700. "Mer vaccin kommer successivt till länet", skriver Region Västernorrland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons