Annons
Nyheter

Bolton: Har hjälpt planera statskupper

USA • Publicerad 13 juli 2022
John Bolton var nationell säkerhetsrådgivare till USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.
John Bolton var nationell säkerhetsrådgivare till USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

John Bolton, som var nationell säkerhetsrådgivare till USA:s tidigare president Donald Trump, medger i en CNN-intervju att han hjälpt till att planera statskupper i andra länder.

Uttalandet kommer i samband med att Bolton argumenterar för att stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021 inte var en attack mot demokratin, utan bara ett resultat av att Donald Trump såg efter sina egna intressen.

Annons

– Som någon som hjälpt med att planera statskupper, inte här men du vet, på andra platser – det kräver mycket arbete, säger Bolton till CNN.

Bolton var Trumps rådgivare från 2018 till 2019. Han var även USA:s FN-ambassadör 2005-2006, och är känd för sitt stöd till Irakkriget samt för att ha förespråkat amerikanska ingripanden i Iran och Nordkorea.

Han nämnde inte vilka länder han planerat statskupper i.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons