Annons

Bonnier-ägda Mittmedia köper Hall Media

Ekonomi • Publicerad 25 februari 2020
Anders Eriksson är vd för Bonnier News, som via Mittmedia blir delägare i Hall Media. Arkivbild.
Anders Eriksson är vd för Bonnier News, som via Mittmedia blir delägare i Hall Media. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bonnier-ägda Mittmedia tillsammans med norska Amedia köper Hall Media, rapporterar flera medier. I Hall Media ingår tio prenumererade lokaltidningar, tolv nyhetssajter och sju gratistidningar i Småland och Västergötland, skriver Jönköpings-Posten , som ingår i koncernen.

– I grunden handlar det om att vi tror på behovet av lokaljournalistik och redan i och med köpet av Mittmedia åtog vi oss att få det att fungera även ur ett affärsperspektiv. Vi har sedan dess stärkts i vår tro att det finns bra möjligheter och att konstellationen Mittmedia och Amedia har de bästa förutsättningarna att lyckas, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News, till DI.

Annons

Bonnier News, tillsammans med Amedia, köpte Mittmedia för drygt ett år sedan.

51 procent av aktierna i Hall Media förvärvas av Mittmedia, som till 20 procent ägs av Amedia. Amedia förvärvar resterande 49 procent. Köpeskillingen är inte offentlig.

Affären måste godkännas av Konkurrensverket för att kunna slutföras.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons