Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen vände nedåt

Stockholmsbörsen backade på torsdagen, likt de ledande börserna i Europa. Energipriserna är fortsatt på höga nivåer med anledning av kriget.
Ekonomi • Publicerad 3 mars 2022
Stockholmsbörsen vände nedåt på torsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen vände nedåt på torsdagen. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Kriget i Ukraina fortsätter att påverka världens marknader. Efter onsdagens återhämtning vände Stockholmsbörsen nedåt och stängde på minus 2,5 procent.

Bland de mest omsatta aktierna på OMXS30 backade H&M med 5,7 procent. Det efter att bolaget meddelat att man pausar all försäljning i Ryssland.

Annons

Ericsson, som backat kraftigt de senaste veckorna efter misstankar om mutor i Irak, hämtade hem lite av raset och stängde på plus 2,2 procent.

Även ledande europeiska börser backade. FTSE100-index i London stängde på minus 2,6 procent och CAC40-index i Paris backade 1,8 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 18-tiden fallit 2,2 procent. Moskvabörsen håller stängt sedan i fredags.

Energipriserna är med anledning av kriget fortsatt på höga nivåer. Ett fat Brentolja låg vid 18-tiden på 112 dollar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons