Annons
Nyheter

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar på eftermiddagen.
Högre inflationssiffror än väntat från USA under onsdagen skapar oro på världens marknader.
Börs • Publicerad 12 maj 2022
Stockholmsbörsen ligger på minus. Arkivbild.
Stockholmsbörsen ligger på minus. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Stockholmsbörsen är ned 1,7 procent strax efter klockan 15 på torsdagen. Även börserna i London, Frankfurt och Paris backar med drygt 2 procent vardera.

De flesta aktier på börsens storbolagslista handlas på eftermiddagen på minus. Mest backar Kinnevik med runt 4,9 procent. H&M, Telia och Nordea går mot strömmen och ligger på plus.

Annons

Bitcoin-kursen har rasat till den lägsta nivån sedan 2020. På eftermiddagen faller kursen med 0,2 procent, med snabba svängningar.

Wall Street backar med 0,3 procent i förhandeln på IG Markets.

På morgonen kom även nya inflationssiffror från Sverige. Inflationen på 6,4 procent var liksom inflationssiffran från USA något högre än väntat.

Gaspriserna har stigit under dagen efter oro om att Ryssland ska strypa gasleveranser till Europa. På torsdagen meddelade ryska gasjätten Gazprom att gasleveranser genom Polen kommer stoppas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons