Annons
Nyheter

Electrolux vinnare på avslagen börs

Stockholmsbörsen vände upp i tisdagens morgonhandel efter den stora nedgången dagen innan. Men uppgången blev måttlig och det breda OMXS-indexet stängde på plus 0,2 procent.
Börs • Publicerad 3 maj 2022
Börsen pendlade kring nollan och stängde med en liten uppgång. Arkivbild.
Börsen pendlade kring nollan och stängde med en liten uppgång. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bäst bland börsens tungviktare på OMXS30-listan gick vitvarutillverkaren Electrolux, som steg 6,1 procent sedan ett mäklarhus lyft kursen. Bankaktierna gick också starkt med en ränteuppgång i ryggen. Både Nordea och SEB steg exempelvis 1,8 procent.

I botten på OMXS30 återfanns molntjänstbolaget Sinch, som backade 5,2 procent. Investmentbolagen Investor och Kinnevik hörde också till förlorarna och tappade 1,7 respektive 1,1 procent.

Annons

På räntemarknaden fortsatte de svenska statsobligationerna uppåt. Tioårsräntan steg till 1,81 procent, den högsta nivån på 18 månader.

Och på onsdagen kommer beskedet alla på finansmarknaderna väntar på, en räntehöjning från USA:s centralbank. Frågan är hur stor, grundtipset är 0,50 procentenheter.

De ledande Europabörserna steg. FTSE100-index i London ökade 0,2 procent och CAC40-index i Paris klättrade 0,8 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 18-tiden stigit 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons