Annons
Nyheter

Bra klipp i Husqvarna – omvänd vinstvarning

Ekonomi • Publicerad 8 juni 2020
Trädgårds- och skogsverktygstillverkaren Husqvarna meddelar att marknaden ser bättre ut än man tidigare bedömt. Arkivbild.
Trädgårds- och skogsverktygstillverkaren Husqvarna meddelar att marknaden ser bättre ut än man tidigare bedömt. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Trädgårdsutrustningstillverkaren Husqvarna uppskattar att marknadsförhållandena har förbättrats den senaste tiden. Bolaget uppger att cirka 10 procent av bolagets affärspartners är påverkade av restriktioner relaterat till covid-19 jämfört med 25 procent vid starten av det andra kvartalet.

"I takt med att åtgärderna gradvis har lättats upp och även drivet av ett ökat intresse för trädgårdssegmentet, speciellt för bevattningsprodukter, förbättras också marknadsförhållandena", skriver bolaget i ett pressmeddelande. Enligt Husqvarna gör man nu bedömningen att omsättningen totalt kommer att minska med cirka tio procent för det andra kvartalet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons