Annons
Nyheter

Kvarlevor av försvunnen brittisk kvinna hittade

Brittisk polis bekräftar att kvarlevorna av en försvunnen 33-årig kvinna har hittats. Sarah Everard försvann under en promenad den 3 mars och fallet har väckt starka känslor i England.
Storbritannien • Publicerad 12 mars 2021
Polisen har hittat kvarlevorna av en försvunnen 33-årig kvinna i Kent, i sydöstra England.
Polisen har hittat kvarlevorna av en försvunnen 33-årig kvinna i Kent, i sydöstra England.Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Sky News rapporterar att det var kvarlevor av Sarah Everard som polisen hittade i ett skogsområde i Kent i sydöstra England. Hon promenerade hem från en vän vid 21-tiden på natten, genom ett grönområde i London när hon försvann.

En 40-årig polisman har gripits misstänkt för mord och befinner sig i brittiskt häkte, där han kommer förbli under utredningen, enligt biträdande polisbefäl Nick Ephgrave.

Annons

– Utredningen fortsätter och vi har hundratals poliser som jobbar dygnet runt med att kartlägga omständigheterna kring försvinnandet och mordet, säger han.

Fallet fick Londonpolisen att gå ut med en varning till kvinnor i området kring Clapham Common i södra delarna av staden att vara försiktiga och inte ta promenader på egen hand. Ilska och kritik har riktats mot polisen, då många menar att uttalanden i den stilen antyder att det är kvinnors ansvar att undvika att bli attackerade.

– Vi förstår den rättmätiga oro som väckts kring kvinnors utsatthet på offentliga platser i London och i resten av landet. Jag vill säga att vår organisation fortsatt är engagerad i att skydda alla Londonbor, säger Nick Ephgrave.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons