Annons
Nyheter

Brottsutredning efter dödsolycka

Olyckan i Härryda där två personer dog efter att ha kolliderat med en lastbil utreds som vårdslöshet i trafik. Samtidigt söker polisen vittnen till händelsen.
Publicerad 4 november 2018

Olyckor

– Vi har fått en möjlig förklaring, men vi är också intresserade av om det är några som har gjort några iakttagelser innan olyckan inträffade, eller som sett själva olyckan, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i region Väst, till P4 Sjuhärad.

Annons

Det var vid lunchtid på lördagen som en personbil rammades av en mötande lastbil på riksväg 40 i Härryda. Lastbilen ska ha fått sladd och kört igenom mitträcket.

I personbilen färdades tre personer, en kvinna i 50-årsåldern, en man i 35-årsåldern och deras barn som är i 10-årsåldern. De två vuxna avled av sina skador medan barnet överlevde.

En andra personbil var inblandad i olyckan men där var det ingen som skadades. Två personer i lastbilen fördes till sjukhus med lindriga skador.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons