Annons
Nyheter

Bunkring ger lyft åt soppjätten Campbell

Ekonomi • Publicerad 3 juni 2020
Intäkterna för Campbell Soup Company har ökat under coronapandemin. Arkivbild.
Intäkterna för Campbell Soup Company har ökat under coronapandemin. Arkivbild.Foto: Lisa Poole/AP/TT

Stängda restauranger och mer begränsade möjligheter att köpa hämtmat på vissa håll under coronapandemin har fått fler att bunkra konserver hemma och har gett Campbell Soup Company, mest känt för sina soppor, ett lyft.

Den ökade efterfrågan på såväl konserverade soppor som pastasåser och salsa får livsmedelsjätten att höja sina prognoser för helåret.

Annons

Koncernen räknar nu med en försäljningstillväxt på mellan 5,5–6,5 procent. Den tidigare prognosen låg på mellan minus en procent och plus en procent.

Nettoförsäljningen ökade med runt 15 procent till 2,2 miljarder dollar, eller drygt 20 miljarder kronor, under tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.

Resultatet, rensat för engångseffekter, uppgick till 0:83 dollar per aktie. Analytiker hade räknat med ett resultat på 0:75 dollar per aktie, enligt Refinitiv.

Aktien stiger tre procent i förhandeln på New York-börsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons