Annons
Nyheter

Bure drar in en miljard i nyemission

Aktien i Bure Equity sjunker 2,5 procent efter beskedet om att det börsnoterade investmentbolaget dragit in en miljard kronor brutto på en riktad nyemission.
I nyemissionen deltar bland annat familjen Perssons Ramsbury Invest och Fjärde AP-fonden.
Ekonomi • Publicerad 11 juni 2020
Bure Equity, med ordförande Patrik Tigerschiöld, drar in en miljard i en nyemission. Arkivbild.
Bure Equity, med ordförande Patrik Tigerschiöld, drar in en miljard i en nyemission. Arkivbild.Foto: Robert Henriksson / SvD / TT

Teckningskursen har fastställts till 193 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande från Bure.

"Med ytterligare kapital får nu Bure större möjligheter att satsa framåt i såväl befintlig portfölj som i nya investeringar”, skriver Henrik Blomquist, vd för Bure, i en kommentar.

Annons

Bland deltagarna i nyemissionen finns utöver familjen Perssons Ramsbury Invest och Fjärde AP-fonden bland annat även SEB-stiftelsen, Formica Capital och Lottie Tham med familj.

Totalt omfattar emissionen 5 175 000 aktier och den kommer att späda ut aktiekapitalet och rösterna för befintliga ägare med 7 procent.

Bure, med familjerna Tigerschiöld och Björkman som långsiktiga ägare, har bland annat stora innehav i medicinteknikbolaget Vitrolife, verkstadskoncernen Cavotec och tekniktillverkaren Mycronic i portföljen.

Beskedet om att en emission planerades gick ut efter börsens stängning i onsdags.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons