Annons
Nyheter

C vill öka stödet för kvinnojourer

Centerpartiet vill stärka den långsiktiga finansieringen av tjej- och kvinnojourer med 50 miljoner kronor årligen.
Politik • Publicerad 1 maj 2022
Centerpartiet vill stärka den långsiktiga finansieringen av tjej- och kvinnojourer. På bilden partiledaren Annie Lööf. Arkivbild.
Centerpartiet vill stärka den långsiktiga finansieringen av tjej- och kvinnojourer. På bilden partiledaren Annie Lööf. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

"Tjej- och kvinnojourernas finansiering måste fredas, med regeringens förslag riskerar finansieringen att vattnas ur och mindre pengar gå till livsviktig verksamhet. Att fler aktörer ska kunna konkurrera om kvinnojourernas peng, det är ingen satsning i våra ögon, tvärt om", skriver partiledaren Annie Lööf, partiledare, i ett mejl till TT.

Samtidigt föreslår partiet att föräldrar med ensam vårdnad och skyddad identitet ska kunna byta efternamn på sina barn.

Annons

"Om man beviljas skyddad identitet för att man inte ska bli ihjälslagen av den man har haft en relation med, och man därtill beviljats egen vårdnad om barnen för att mannen är våldsam och olämplig som vårdnadshavare, då måste man också kunna byta efternamn på barnen utan förövarens tillstånd", skriver Lööf.

Centerpartiet vill också ge Jämställdhetsmyndigheten i uppdrag att kartlägga eftervåldet, alltså det våld någon utsätts för efter att den våldsamma relationen tagit slut.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons