Annons

Campo Bahia favorit i travderbyt

Campo Bahia var Tysklands träningsanläggning när ”Die Mannschaft” vann fotbolls-VM i Brasilien 2014.
Campo Bahia är också namnet på den stora favoriten i Svenskt Travderby på Jägersro på söndag.
Trav • Publicerad 30 augusti 2019

Conrad Lugauer, 45, är född och uppvuxen i Bayern i Tyskland. Han flyttade till Sverige för 15 år sedan och har arbetat sig upp i toppen bland landets travtränare. Förutom hästarna gillar Lugauer fotboll. Bayern München är favoritlaget och han följer klubben på tv så gott det går. När Tyskland vann den enormt spännande VM-finalen mot Argentina (1–0 efter förlängning) jublades det i skånska Blentarp.

Som en hyllning till Tysklands guldlag döpte Lugauer en hingst född i maj 2015 till Campo Bahia. En lyxig sportanläggning i nordöstra Brasilien som har allt. Det var här som Thomas Müller & Co lagrade energi som räckte till Tysklands fjärde VM.

Annons

– Campo Bahia är och har alltid varit en topphäst. Han har fantastiska gener och han utrustades med väldigt god fysik. Han vann på 1.12,2 i fjärde starten som treåring och han var tvåa i Kriteriet i sin sjätte start. I år är hästen mer mogen, ännu starkare, och jag har bästa hästen i derbyt, säger Lugauer med stort självförtroende.

Campia Bahia vann Kungapokalen i maj på 1.10,6 över medeldistans. Han imponerade stort i derbytuttagningen förra veckan som han lekte hem efter tidig ledning.

– Hästen var i fin form i kvalet, trots att han inte tävlat på tre månader, men han bör vara ännu bättre i derbyfinalen. Det ska bli ett mycket spännande lopp på söndag.

Det kommer att bli dubbelt spännande eftersom sonen Marc Elias kvalade in Ferrari Sisu till derbyfinalen. Efter en perfekt styrning av 25-åringen spurtade han ner Attraversiamo – Campo Bahias värste konkurrent.

Marc arbetar hos pappa Conrad och det fungerar fint,

– Jag är väldigt stolt över att Marc kvalade in Ferrari Sisu. Det är en väldigt fin fyraåring som utvecklats mycket för oss i sommar. Med ett bra lopp kan de vara långt framme, säger Lugauer.

Om Campo Bahia vinner derbyt får han fyra miljoner kronor. Då kommer stallet upp i 14 miljoner kronor i år. Plus eventuell prissumma för Ferrari Sisu.

Rekordet på 10,2 miljoner kronor inkört från 2016 flyger kommer att krossas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons