Annons

Cave: Rocken är i dåligt skick

Musik • Publicerad 15 april 2019
"Modern rockmusik har varit i dåligt skick länge", skriver Nick Cave på sin hemsida. Arkivbild.
"Modern rockmusik har varit i dåligt skick länge", skriver Nick Cave på sin hemsida. Arkivbild.Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

Nick Cave, rockstjärna och författare, har tagit tempen på rockmusiken och utlåtandet är inte positivt.

"Min uppfattning är att modern rockmusik har varit i dåligt skick länge. Den är drabbad av trötthet och förvirring och saknar orken att utkämpa de strider som rockmusiken alltid har varit inblandad i. Rocken har blivit försiktigare, mer nostalgisk och mer företagsstyrd", skriver Cave på sin hemsida .

Annons

Orden är svar på en fråga från ett Nick Cave-fan. Han får även frågan om hur han förhåller sig till bra musik gjord av dåliga människor.

"Ibland är en persons uppförande helt och hållet ondskefullt, och detta måste exponeras. Sedan är det upp till var och en av oss att välja om vill fortsätta ta del av deras verk eller inte", skriver han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons