Annons

Challe Barton debuterade i Djurgården

Basket • Publicerad 18 november 2019
Brandon Barton, Charles Barton och Challe Barton är nu förenade i Djurgården.
Brandon Barton, Charles Barton och Challe Barton är nu förenade i Djurgården.Foto: Josefine Tolleman

Tre ur Barton-familjen medverkade i kvällens match mellan Djurgården och Jämtland.

Challe Barton anslöt till pappa Charles Barton, som är tränare, och brorsan Brandon, som är spelare i Djurgårdens basketligalag.

Annons

Challe Barton har spelat åtta seniorlandskamper för Sverige och har erfarenhet av spel från USA, Tyskland och Belgien. I dag meddelade Djurgården att spelaren efter mycket funderande beslutat sig för att förenas med brorsan och pappa i klubben.

"Att nu samla en av Sveriges i särklass mest tongivande familjer är bara ett steg i vår långa resa mot framgång. Att få en landslagsspelare under brinnande säsong är ett starkt tillskott", säger ordföranden Magnus Kolaas i ett pressmeddelande.

27-åriga Challe Barton debuterade för laget borta mot Jämtland och stod för 17 poäng, 4 returer och 3 assist. Dock stod Jämtland som segrare med 101–81 efter att ha lett matchen igenom.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons