Annons
Nyheter

Chalmers varslar 180 personer

Samhälle • Publicerad 3 juni 2020
Chalmers tekniska högskola i Göteborg varslar 180 personer. Arkivbild.
Chalmers tekniska högskola i Göteborg varslar 180 personer. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Chalmers tekniska högskola i Göteborg varslar 180 personer.

Alla delar av verksamheten berörs av åtgärdspaketen och samtliga Chalmers 13 institutioner omfattas av neddragningen av personal.

Annons

"Det är mycket smärtsamt för oss att behöva varsla om uppsägning", säger Stefan Bengtsson, Chalmers rektor och vd i ett pressmeddelande.

Det är det långvarigt låga ränteläget tillsammans med tio år av personaltillväxt som har lett till att Chalmers pensionsrelaterade kostnader ökar på ett obalanserat sätt. För att undvika växande underskott framåt har ett antal åtgärdspaket tagits fram under våren 2020.

"Vi behöver effektivisera hela vår verksamhet för att få vår ekonomi i balans, och därmed skapa förutsättningar för att fortsatt kunna leverera utbildning, forskning och nyttiggörande av högsta kvalitet", säger Stefan Bengtsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons