Annons
Nyheter

Civila dödade i IS-attack i Syrien

Syrien • Publicerad 12 februari 2023

Minst elva personer, varav merparten civila, har dödats i en attack i centrala Syrien, enligt styret i Damaskus och en krigsobservatör i exil.

En grupp gärningsmän från IS anföll omkring 75 personer som höll på att samla tryffel i området kring Palmyra, i den östra delen av regionen Homs, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar Syrienkriget från Storbritannien.

Annons

Tio civila och en person ur regeringsstyrkorna dödades, enligt SOHR, som dock tillägger att flera personer fortfarande saknas.

Attacken har rapporterats av den statliga syriska nyhetsbyrån Sana. Där anklagas också IS, men antalet döda skrivs i ett första skede endast till fyra civila.

De kvarvarande grupperingar av IS-anslutna som återstår i Syrien har fortsatt att utföra enstaka attacker mot regeringsstyrkor och kurdiska styrkor, samt i Irak.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons